طراحي داخلي رستوران
آشنايي با اصول دكوراسيون رستوران كوچك
همه ما به اين موضوع واقف هستيم كه در طراحي رستوران كوچك به دليل كمبودن فضا رعايت اصول دكوراسيون رستوران كوچك علاوه بر كيفيت غذا از اهميت بالايي برخوردار است؛ بنابراين زماني كه ميخواهيد به طراحي داخلي رستوران كوچك خود بپردازيد بايد به تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك توجه ويژهاي كنيد.
باتوجهبه اين موضوع در ادامه به بررسي نكاتي كه در طراحي مدرن رستوران كوچك اهميت دارد، خواهيم پرداخت. در واقع اين نكات به شما كمك ميكند از فضاي كمي كه در اختيار داريد بهترين استفاده را داشته باشيد. براي آشنايي بيشتر با اين اصول تا انتهاي اين مقاله ازگروه معماري آرت ديزاين با مديريت حسام سليماني همراه ما باشيد.
مهمترين ويژگي ها و اصول دكوراسيون رستوران كوچك
همانطور كه ميدانيد در هر مكان كوچكي از خانه گرفته تا رستوران دكوراسيون بايد به نحوي چيدمان شود كه فضاي كوچك بزرگ و دلباز جلوه كند. ميتوان گفت كه مهمترين اصول دكوراسيون رستوران كوچك آن است كه طوري طراحي شود كه با وجود تمام المانهاي سنتي و تزييني بهكاررفته در آن فضا نه كوچك و گرفته و نه شلوغ جلوه كند. در واقع با رعايت تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك بايد فضا را بهگونهاي طراحي كرد كه علاوه بر دارابودن تمام ويژگيهاي يك مكان اصيل مشتريان بتوانند با حس آرامش و راحتي فراوان به اين مكان قدم بگذارند.
در واقع دكوراسيون رستوران سنتي كوچك بايد خيرهكننده باشد و لوكس به نظر برسد. لازم به ذكر است كه ميتوانيد از طريق اقداماتي به اين اهداف دست پيدا كنيد. همچنين با استفاده از المانها و نمادهاي مربوط به معماري ايراني فضايي خاص و منحصربهفرد ايجاد ميگردد كه مشتريان را به سمت خود جلب ميكند. استفاده از اين نمادها و المانها هم در بخشهاي بيروني ساختمان رستوران و هم درون آن به كار ميروند. بهعنوانمثال وجود ايوان يا تراس مانند خانهها و عمارتهاي قديمي و همچنين طاقهاي گنبديشكل و تزيينات اين چنيني به بزرگتر جلوهكردن فضا كمك ميكند.
تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك
با اينكه بخش بزرگي از طراحي دكوراسيون رستوران كوچك موضوعي سليقهاي محسوب ميشود؛ اما با پيشنهاداتي ميتوانيد علاوه بر درنظرگرفتن سليقه خود به راههايي براي بهترشدن چيدمان و جذب مشتري بيشتر كمك نماييد. ما در اين بخش ميخواهيم راههايي را به شما معرفي كنيم كه با انجام آنها به اصول دكوراسيون رستوران كوچك ايدهآل دست پيدا كنيد و مكاني عالي از هر نظر ايجاد نماييد.
1. طراحي نقشه فضا و وسايل رستوران
قدم اول براي اجراي اصول دكوراسيون رستوران كوچك داشتن نقشه و طرح مناسب براي آن است. يكي از تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك اين است كه پيش از اينكه چيدمان مبلها و ساير لوازم را انجام دهيد تقسيمبندي درستي را انجام دهيد. براي شروع كشيدن نقشه و طرح يك رستوران كوچك ميتوانيد از قانون 40-60 استفاده نماييد. در واقع بر اساس اين قانون 40% از فضاي رستوران را به آشپزخانه اختصاص دهيد و 60% را براي چيدن ميزها در نظر بگيريد.
توجه داشته باشيد كه در تقسيمبندي به اين روش بخش ورودي و قسمت مربوط به سرويس بهداشتي رستوران را از كل فضا كم كنيد. درصورتيكه ميزها، صندليها و مبلمان موردنظرتان را انتخاب كردهايد، ابعاد آنها را اندازهگيري نماييد. سپس باتوجهبه فضايي كه در اختيار داريد چيدمان آنها را ترسيم كنيد. اين امر به شما كمك ميكند بتوانيد فضاي خود را مديريت و بهترين چيدمان را با رعايت اصول دكوراسيون رستوران كوچك انتخاب كنيد.
2. حفظ تم رستوران
يكي از اصول دكوراسيون رستوران كوچك اين است كه در طراحي داخلي رستوران تم رستوران را در نظر داشته باشيد. در واقع بايد توجه داشته باشيد كه رستوران شما چه سبكي دارد؟ چه غذايي سرو ميكنيد؟ ميخواهيد چه حسي به مهمانان خود انتقال دهيد؟ تم موردنظر شما چيست؟ اينها سوالاتي هستند كه در انتخاب المانها و تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك اهميت دارند؛ بنابراين لازم است در انتخاب تم رستوران اين نكات را مدنظر داشته باشيد.
بعد از انتخاب تم و در زمان طراحي سعي كنيد به تم موردنظر براي طراحي رستوران كوچك خود پايبند بمانيد؛ بنابراين در انتخاب وسايل نورپردازي و رنگها آن را فراموش نكنيد. بهعنوانمثال اگر رستوراني داريد كه غذاي گياهي سرو ميكند يك فضاي مدرن كه با گياهان طراحي شده باشد، ايده مناسبي خواهد بود.
3. طراحي ورودي رستوران به بهترين شكل
همانطور كه ميدانيد تأثير اوليه يا first impression نكته غيرقابلانكار در ورود به هر فضايي است. اين امر حس خوشايندي در مشتريان ايجاد ميكند و لذت غذاخوردن در رستوران را افزايش ميدهد. شايد در اصول دكوراسيون رستوران كوچك اين بخش از كار به دليل كمبود فضا كمي مشكل باشد؛ اما استفاده از برخي ترفندها و تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك كمك خواهد كرد تا ورودي رستوران را به بهترين شكل طراحي نماييد.
توجه داشته باشيد كه در اين قسمت ميتوانيد يك نيمكت يا مبل راحتي زيبا قرار دهيد. لوستر، عنصر و المان مناسبي است كه قسمت ورودي را جذابتر ميكند. همچنين نور اين بخش را افرايش ميدهد كه خود به جذابيت آن كمك ميكند. لوستر در دكوراسيون داخلي علاوه بر تامين نور، زيبايي فضا را چندين برابر ميكند. اگر مشتريان زيادي داريد و ممكن است مشتريان منتظر بمانند، در اين قسمت فضايي شبيه به بار ايجاد كنيد. صندليهاي بلندي در اين قسمت قرار دهيد تا مشتريان بتوانند در آنجا منتظر رسيدن نوبت خود بمانند.
4. انتخاب دقيق تر رنگ ها هنگام طراحي از اصول دكوراسيون رستوران كوچك
يكي از سادهترين و كمهزينهترين قسمتها در اجراي اصول دكوراسيون رستوران كوچك كار رنگآميزي فضا است. البته لازم به ذكر است كه استفاده از كاغذديواري هم ميتواند گزينه جذابي باشد؛ چه از رنگهاي تيره و چه از رنگهاي ساده و روشن مدرن استفاده شود. در واقع استفاده صحيح از آنها ميتواند به شكلي مؤثر به طراحي رستوران كمك كند. توجه داشته باشيد كه رنگها و كاغذ ديواري در دكوراسيون داخلي ميتوانند كمك كنند فضا بزرگتر به نظر برسد.
اصولاً از رنگهاي روشن براي بزرگتر نشاندادن فضا استفاده ميشود؛ مثلاً رنگهاي سبز و آبي روشن انتخاب مناسبي براي بزرگتر نشاندادن فضاهاي كوچك هستند. رنگهاي تيره هم ميتوانند اثر خوبي در طراحي داخلي رستوران كوچك داشته باشند؛ براي مثال تركيبكردن رنگهاي گرم و تيره در فضا ميتواند فضا را گرمتر و حس صميميت بيشتري ايجاد نمايد. توجه به اين گونه تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك ميتواند براي رستورانهاي كوچك جذابيت زيادي ايجاد كند.
5. از سقف در طراحي رستوران بهره بگيريد
همانطور كه ميدانيد بسياري از اوقات سقف در طراحي فضا فراموش ميشود؛ درحاليكه ميتواند تفاوت بزرگي ايجاد كند. لازم به ذكر است كه ميتوانيد انتخابهاي مختلفي براي اين قسمت داشته باشيد. يكي از اصول دكوراسيون رستوران كوچك اين است كه ميتوانيد رنگ آن را متناسب با نيازتان تغيير دهيد، از كاغذهاي سقفي متنوع استفاده كنيد يا سقف را با كاشيهاي سقفي بپوشانيد.
يكي از تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك اين است درصورتيكه ميخواهيد فضا گستردهتر به نظر برسد سعي كنيد سقفها و حتي ديوارها را روشنتر كنيد. براي اين كار ميتوانيد از رنگهاي روشن در كنار نورپردازي سقف استفاده نماييد. توجه كنيد درصورتيكه رنگهاي تيره را براي سقف استفاده كنيد، ارتفاع آن كمتر به نظر ميرسد. البته از جنبه ديگر ميتواند فضاي صميميتري ايجاد نمايد. توجه كنيد كه در انتخاب طرح، متريال و رنگ سقف، تناسب آن يا ساير قسمتها مثل ديوارها و كفپوشها را فراموش نكنيد.
6. اصول دكوراسيون رستوران كوچك؛ از آينهها در طراحي داخلي رستوران كوچك غافل نشويد
يكي از مهمترين تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك استفاده از آينهها است. در واقع آينهها با انعكاس نور بيشتر در محيط، فضا را بزرگتر نشان ميدهند. با استفاده از آينهها و چيدمان صحيح آنها در فرايند اصول دكوراسيون رستوران كوچك خود ميتوانيد به رستوران عمق بيشتري دهيد و در واقع فضا را بازتر نشان دهيد.
7. اصول دكوراسيون رستوران كوچك؛ نورپردازي
يكي ديگر از اصول دكوراسيون رستوران كوچك نورپردازي است. درصورتيكه فضاي رستوران نورگير است حتماً در طول روز اجازه دهيد كه نور طبيعي خورشيد وارد رستوران شود. اين كار هم فضا را دلباز ميكند و انرژي نور خورشيد حال و هوايي دلچسب به مشتريان ميبخشد. در زمان تاريك شدن هوا نيز با ايجاد نوري يكنواخت و كافي تمامي فضاي رستوران را روشن نماييد و در بخشهايي با استفاده از چراغهاي ديواركوب، نورهاي متمركز بر روي ديوار ايجاد كنيد تا فضا زيباتر به نظر برسد.
نورپردازي، هميشه در طراحي دكوراسيون براي هر بخشي مخصوصاً طراحي دكوراسيون داخلي رستوران يك اصل لاينفك است. به جرأت ميتوان گفت نورپردازي ضعيف هم سبب ميشود مشتري احساس راحتي نداشته باشد و هم اينكه سبب دفع مشتريان ديگر شما از طريق تبليغ سوء ميشود. معمولاً در تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك براي اينكه روشنايي بيشتري به فضا داده شود از رنگ و طرحهايي مانند آبي روشن، خاكستري، سبز و… استفاده ميكنند. در برخي موارد هم كه هنر و سليقه صاحب رستوران را ميتوانيم بهوضوح مشاهده نماييم.
نورپردازي داخلي رستوران تناسب با اسم انتخابي دارد. بهعنوانمثال نورپردازي سبز با رستوراني تحت عنوان كاكتوس. از سوي ديگر از نظر روانشناس در رستورانهاي فستفودي از نورهاي پر انرژي جهت القاي سريع غذاخوردن در مشتريان استفاده شده و بالعكس در رستورانهاي شيك از نورپردازي ملايم استفاده ميكنند تا حين غذاخوردن، به صحبت نيز بپردازند.
8. پرهيز از شلوغي در طراحي مدرن رستوران كوچك
يكي از اصول دكوراسيون رستوران كوچك به خصوص به سبك مدرن اين است كه از شلوغي پرهيز شود. قطعاً نه شما و نه مشتريان تمايل به ديدن فضايي شلوغ نخواهند داشت كه در آن هم عبور و مرور بهسختي صورت ميگيرد و هم اينكه مشتريان هنگام رفتوآمد با يكديگر برخورد دارند. همچنين چيدمان غلط موجب خواهد شد هنگام نشستن با صندلي پشتي خود موقع بلندشدن، نشستن و… برخورد داشته و احساس راحتي نداشته باشند.
لذا توجه به اين نكتهها و تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك بسيار حياتي است به حدي كه ممكن است تمام تلاشهاي قبلي شما را هدر دهد. سعي كنيد با در نظرگيري دقيق فضاي در دسترس خود اقدام به چيدمان صندلي و ميزها نماييد. درصورتيكه فضاي جلوي رستوران نيز متعلق به شما است ميتوانيد هم براي زيبايي دكوراسيون داخلي رستوران خود و هم راحتي مشتريان و پرسنل تعدادي از آنها را البته با چيدمان اصولي در بيرون قرار دهيد.
9. تركيب رنگ
تركيب رنگ را ميتوان بهعنوان مؤلفه و ديگر اصول دكوراسيون رستوران كوچك دانست كه اهميت بسيار بالايي در طراحي مدرن رستوران كوچك دارد. همانطور كه ميدانيد در اين محيطها غالباً از رنگهاي خنثي و مات استفاده ميشود. چنين رنگهايي ميتوانند آرامش بيشتري را به ساكنين دهند و آنها را مدتزمان بيشتري در داخل رستورانها نگه دارند. از سوي ديگر تركيب مناسب ميان اين رنگها ميتواند احساس خوشايندي به مشتريان داده و در نتيجه صرف غذا يا نوشيدني را براي آنها لذتبخشتر نمايد. اين موضوع به نوبه خود تأثير بسيار زيادي در برگشت مشتري و وفاداري او دارد.
10. اصول دكوراسيون رستوران كوچك؛ المانها و ابزارها
همانطور كه ميدانيد در داخل محيط يك رستوران مدرن، المانها و بخشهاي مختلفي وجود دارد؛ بهعنوانمثال بخش صرف غذا، بار، محيط سرو غذا، صندوق و… جزو بخشهاي رايجي هستند كه در يك رستوران به چشم ميخورند. اين بخشها بايد با استفاده از نمادها و البته متريالهاي مدرن پوشش داده شوند. چوبهاي روسي، مجسمههاي سمبليك، ميز و صندليهاي خلاقانه، تابلوهاي انتزاعي و… همگي جزء مهمترين المانهايي هستند كه بايد در دكوراسيون رستوران مدرن به چشم بخورند. گستردگي اين بخش سبب شده تا چينش و اصول دكوراسيون رستوران كوچك همچون طراحي داخلي ويلا امري زمانبر و تخصصي باشد.
جمعبندي
همانطور كه ميدانيد اين روزها اغلب رستوراندارها بهخوبي اهميت يك سبك مناسب براي طراحي داخلي رستوران را درك كردهاند. در ميان اين سبكها طراحي مدرن رستوران كوچك جزو محبوبترين انتخابهايي است كه افراد به سمت آن گرايش دارند. بااينحال بخش قابلتوجهي از آنها هيچگونه اطلاعاتي دراينخصوص ندارند. ما در اين مقاله سعي كردهايم تا مرور واضحي بر روي اصول دكوراسيون رستوران كوچك داشته باشيم تا باتوجهبه تكنيك هاي طراحي داخلي رستوران كوچك بتوانيد بهترين طراحي را براي فضاي كوچك خود داشته باشيد. براي كسب اطلاعات بيشتر و ديدن نمونه كارهاي ما ميتوانيد به وبسايت ما مراجعه نماييد و با كارشناسان ما در گروه معماري آرت ديزاين همراه باشيد.
برچسب: ،
ادامه مطلب